Astăzi este Ziua mondială de combatere a SIDA (1 decembrie), comemorată pentru prima data la 1 noiembrie 1988 la inițiativa UNAIDS) și vă punem o singură întrebare: cunoașteți elementele de bază ale HIV? AVERT a pregătit o serie de răspunsuri și video-uri în engleză pe care noi vi le traducem aici.

Elementele de bază ale HIV sunt de fapt destul de simple. Știm cum se transmite, știm cum se testează și știm cum să folosim tratamentul pentru a menține persoanele cu HIV sănătoase, ceea ce înseamnă că ele pot trăi până la bătrânețe.

Totodată puțini oameni cunosc în mod clar aceste elemente de bază ale HIV. Trebuie să răspândim cuvântul despre elementele de bază ale HIV – și vă mulțumim anticpat pentru distribuirea mesajului.

AVERT a creat o serie de cinci videoclipuri explicative, denumite „HIV: elementele de bază” care ajută oamenii să înțeleagă informațiile cheie despre HIV. Videoclipurile vorbesc despre ce este de fapt HIV, cum este transmis, cum vă puteți proteja, beneficiile testării HIV și modul în care tratamentul antiretroviral salvează vieți și permite oamenilor să trăiască bine cu HIV. Tot aici găsiți cinci fapte pentru a lupta împotriva miturilor comune ale HIV.

Urmăriți videoclipurile și le distrbuiți pe platformele de socializare, în această Ziua mondială de combatere a SIDA – 1 decembrie 2019.

Există o mulțime de mituri despre HIV, dar faptele despre cum poteți fi infectați HIV și despre cum vă puteți proteja, sunt foarte simple. Videoclipul explicativ HIV făcut de AVERT vă oferă cinci fapte pentru a lupta împotriva miturilor.

Prezentăm primului video într-o serie de video-uri AVERT care vă spune tot ce trebuie să știți despre HIV: „Ce este HIV?”. Acest video ajunge direct la acest punct, explicând cum funcționează și ce se întâmplă dacă nu este controlat prin tratament antiretroviral.

Al doilea din seria de video-uri exlicative HIVa ale AVERT „Cum se transmite HIV?” vă spune exact cum se transmite HIV de la o persoană la alta și cum să vă protejați.

Seria de video-uri explicative HIV a AVERT prin al treilea videoul vă vorbește despre tot ceea ce trebuie să știți despre HIV. Acest videoclip analizează ce este implicat în testarea HIV. Testarea HIV este rapidă, ușoară și confidențială și este singura modalitate de a ști cu siguranță dacă aveți HIV.

Al patrulea video explicativ din seria de video-uri explicative HIV ale AVERT „Cum funcționează tratamentul HIV?” vă spune exact ce face tratamentul antiretroviral și la ce să vă așteptați de la acesta.