SERVICIILE NOASTRE

Activitățile ONG ”Respirația a Doua” sunt concentrate în mai multe domenii, în cadrul cărora ONG ”Respirația a Doua” a reușit anume să creeze primele servicii hospice în Republica Moldova, a adus HelpAge Internaitonal în Republica Moldova.

ÎNGRIJIREA PERSOANELOR VÂRSTNICE

Activitatea ONG ”Respirația a Doua” a început în 1998 cu implementarea primului proiect în domeniul îngrijirii persoanelor vârstnice care a fost axat pe crearea primelor în Republica Moldova serviciilor de îngrijire de zi, meselor rotunde pentru persoane în etate, le permițând a ieși din cercul închis social a îmbătrânirii.

HOSPICE ȘI ÎNGRIJIRE PALIATIVĂ

Serviciul hospice este pentru persoanele care au fost diagnosticați de medici într-o stare nerecuperabilă. Este vorba despre calmarea durerii și ajutarea familiilor să se pregătească pentru sfârșitul vieții. Îngrijirea paliativă face parte din asta, dar este doar o parte. În general, persoanele care beneficiază de îngrijiri de hospice sunt așteptați să trăiască mai puțin de 6 luni. Adesea sunt acasă, unde membrii familiei și îngrijitorii profesioniști au grijă de ei. Dar unii aleg, de asemenea, un centru specializat pentru îngrijirea hospice. Acest serviciu este de asemenea oferit la multe case de îngrijire medicală și spitale. Acest tip de îngrijire poate implica nu numai medicii și asistenții medicali, ci și membrii familiei, clerul, consilierii sau asistenții sociali care se pot confrunta cu durerea muribundului și a emoțiilor (cum ar fi mânia, tristețea sau regretul) care vin deseori.

Serviciul îngrijire paliativă își propune să ușureze durerea și să ajute cu alte probleme dacă boala este gravă, dar nu este considerată a fi în pericol pentru viață. Îi ajută pe oameni să trăiască cu simptomele unor bolilor pe termen lung, precum cancerul, bolile renale sau SIDA sau cu efectele secundare ale tratamentelor. Medicina paliativă nu înlocuiește alte tratamente. Este un plus care îu ajută pe bolnavul și familia lui să se descurcă cu efecte secundare precum greață, dureri nervoase sau dificultăți de respirație. Dacă o boală îngreunează munca, jocurile, deplasări sau provoacă depresie, îngrijirea paliativă poate aborda și aceste probleme, ceea ce permită oamenilor să se simtă mai mult în controlul vieții lor. Chiar și în cazurile în care o boală se preconizează că va fi fatală, îngrijirea paliativă poate ajuta să trăiți o viață cât mai activă.

Atât îngrijirea paliativă, cât și îngrijirea hospice oferă medicamente care vă pot ușura durerea. Acestea pot varia de la medicamente văndute fără prescripție, cum ar fi ibuprofenul, până la analgezici mai puternici cu medicamente opioide, cum ar fi oxicodonă sau morfină. Utilizarea greșită a opioiodilor a devenit o preocupare mare, iar bolnavul s-ar putea să nu dori să le iapentru că îi este frică să nu devină dependent. Aceasta poate fi o îngrijorare deosebită dacă bolnavul a avut deja probleme cu drogurile sau alcoolul. Dar este și posibil cazul în care bonavul respinge inutil medicamentele împotriva durerii.

ÎNGRIJIREA PERSOANELOR CARE TRĂIESC CU HIV

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

DOCUMENTE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.